keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Musiikkia, maestro!

Nyt kun lempparileffat on käsitelty, siirrytään musiikkiin. Mitkä artistit kansoittavat levyhyllyäni, kenen kiekko jauhaa soittimessa? Tässä muutama suosikkini, kaikkia en kykene luettelemaan.

Tarja Turunen ja Nightwish

Olen Tarja-leirissä, sorry vaan. Sanat eivät riitä kertomaan miten paljon pidän Tarjan äänestä, live-versio Oopperan kummituksesta nostaa aina ihokarvat pystyyn. Huh. Niin Nightwishin kuin naisen soololevyjä löytyy hyllystäni. Suosikkibiisejäni ovat My little phoenix (ylläri), Sleepin Sun 2005, Dead to the world, Phantom of the opera ja Oasis.

Scorpions.

Ukot ovat 300-vuotiaita ja silti rokkaavat. Olen näitä patuja fanittanut melkein koko ikäni ja keikoilla pääsen tulkitsemaan muutamia heidän viisuistaan. Livenä en taida ehtiä heitä näkemään, harmi. Biisilempparit: No pain, no gain, Still loving you, Living for tomorrow, Rhythm of love ja Passion rules the game. Plus melkein koko lopputuotanto.

Judas Priest.

Ryminää, räiskettä, niittejä ja nahkaa! Legendat jyräävät ja minä kuuntelen tulosta. Näitä ukkoja olen kuunnellut vasta päälle parikymppisestä aktiivisemmin ja lätty Angel of retribution on usein auton soittimessa. Bändin kanssa ei vielä ole keksitty mitä heiltä coveroisimme. Lempparibiisit: Angel, Painkiller, Touch of evil, Turbo lover ja Nightcrawler.

Iron Maiden. (oli pakko laittaa kuva Eddiestä, eikä bändistä)

Tätä olen kuunnellut jossain määrin aina, nyt bändihommien myötä enemmän. Olen tosi otettu, kun ihmiset ovat kehuneet tulkintojamme Wasted Yearsista ja Trooperista. Bruce Dickinson kun on kerta ihmis-sumutorvi, eli palkeita löytyy ja ääntä. Lemppareiksi valitsen: Fear of the dark, The trooper, Two minutes to midnight, Rainmaker ja Infinite dreams. Trooper-Eddien valitsin juurikin siksi, kun se saa keikalla yleisön ihan pähkinöiksi ja rrrrrakastan laulaa (mylviä) sitä.

Sonata Arctica.

FULLMOON! Tämän porukan olen nähnyt jopa kaksi kertaa, ohhoh. Kuuntelen melko paljon kokoelmalättyä, The Collection, 2007 aloin enemmän innostua porukasta. Taitaa muuten olla mainittu levy tälläkin hetkellä Opelin soittimessa. Lemppariveisut: Replica 2006, The Misery, Tallulah, Victoria's secret, Don't say a word ja Black sheep.

Ehkä tästä voi päätellä jotain yleisesti musiikkimaustani. Raskaampi tuplabasari-särökitarameteli kolahtaa meikäläiseen kuin metrinen halko. Tunnustan kuuntelevani myös kevyempääkin musiikkia ja muutama iskelmäralli on jäänyt merkitykselliseksi, niihin sisältyy muistoja menneiltä vuosilta. Laitetaan vielä pari kuvaa muutamasta muusta kivasta artistista.

Ylhäältä alas: Gothminister, Jenni Vartiainen, Kamelot, Poets of the fall, Zen Café ja CMX. Tässäpä pieni murunen musiikkimaustani ja esittelyssä artistit, joiden tuotanto on koskettanut hiukan syvempää tämän höyrypään sydäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti