tiistai 3. tammikuuta 2012

Lempileffani

En ole mielestäni leffafriikki, vaikka kovasti elokuvista pidänkin. Kotikaupungissani on maailman tunnelmallisin elokuvateatteri Bio Huvimylly, joka on ollut pystyssä jo vuodesta 1937. Aika on pysähtynyt kun astuu sisälle, teatteria on vuosien aikana muokattu hyvin vähän, vanha loisto ja henki ovat mielestäni läsnä. Mielessään voi nähdä vuosikymmenten taakse, kun paikalliset ovat tulleet katsomaan eläviä kuvia.

Mutta mitä leffoja kotiteatterissani pyörii? Tässä satunnaisessa järjestyksessä minun suosikkini.

Komisario Palmun erehdys.
Jos Palmuista pitäisi valita vain yksi, se olisi tämä. Myös Inssin mielestä tämä on kaikkein paras Palmu. Äitini kanssa olemme Palmu-faneja ja myös hänkin on valinnut tämän suosikikseen. Muistan ikuisesti erään ukkospäivän, jolloin keskellä päivääkin oli pimeää ja käperryin sohvalle äidin viereen katsomaan Erehdystä hiukset jännityksestä pystyssä. Olen nähnyt leffan varmaan kymmenen kertaa ja aina se jaksaa jännittää. Äidin kanssa usein arvuuttelen mistä leffasta jokin repla on, se on yhteinen juttumme.

Kuutamolla.
Tämän olen nähnyt niin monta kertaa, että osaan repliikit ulkoa. Rakastan tätä leffaa ja voisin katsoa sen aina uudelleen ja uudelleen. En kyllästy tähän koskaan.

Marie Antoinette.
Tämäkin on niitä leffoja mistä ei voi saada tarpeekseen. Rakastan pukudraamoja ja tästä saa vielä tukevan sokerihumalan. Soundtrack on mainio, muutama suosikki on tallentunut koneeni muistiin, niistä tulee aina hyvälle tuulelle. Muutenkin leffa musiikkeineen tuo minulle aina kesän. 

The Duchess (Herttuatar)
Huikea leffa, yhtä upeaa visuaalista tykitystä kuin edellinenkin ja ne puvut! Vahva tarina, joka on vielä tosia. Huh.

The young Victoria (Nuori Victoria)
Lisää pukudraamoja! Tämäkin on ainakin osin tositarinaan perustuva, kaunis tarina. Visuaalisesti upea ja muutenkin hyvää katsottavaa.

The Snowman (Lumiukko)
Olennainen osa jouluani, ilman Walking in the airia ei vaan tule täyttä joulufiilistä. Varsinkin, kun olen itse vetäissyt keikalla samaisen kappaleen Nightwish-version. Olen lapsesta asti ollut tämän lyhytelokuvan lumoissa ja varmasti katson tätä vielä vanhanakin.

Lempileffojani olisi vielä vaikka ja kuinka listattavaksi, mutta nämä ovat omalla tavallaan koskettaneet ja jääneet ikimuistoisiksi. Ehkä pistänkin Ranskan kuningattaren seikkailut pyörimään tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti