tiistai 29. marraskuuta 2011

Kertomuksia alppimajasta vol.3

Noniin, nyt puhutaan olohuoneesta, vierashuoneesta ja muusta alakerran sisällöstä.

Olohuone on sisustajan painajainen. Siinä ei ole yhtäkään ehjää seinäpintaa, yhdellä sivulla on kaksi isoa ikkunaa, toisella normaali oviaukko, kolmannella isompi oviaukko ja neljännellä vielä isompi reikä. Isoin aukko ja ikkunat ovat vastapäin ja pienemmät keskenään, toiseksi suurimmasta aukosta pääsee ruokasaliin. Isoin aukko yhdistää olohuoneen eteiseen, käytävään ja portaisiin.

Olohuoneen valtias on ehdottomasti iso ruskea kulmasohva, joka on vallannut suuren osan huoneesta. Lisäksi tilassa on karseakuosinen koirasohva, josta on aiemmin ollutkin puhetta. Sohvien kaverina on Inssin työnörttinurkkaus, useita hyllyjä, sohvapöytä, tv-taso ja pienehkö kaappi. Seinällä on peräti yksi taulu, koirasohvan yläpuolella. Toisella seinällä riippuu vanha Han Moo Do - pukuni ja yksi Inssin kitaroista, tunnetaan nimellä Teletappi. Lattiatelineessä keimailee toinen kitara, Talman. Muut kitarat ovat joko reeniksellä tai yläkerrassa.

Olohuoneen matto on ruskeankirjava pitkänukkainen ja kiiltävä. Sohvapöytä on kannelta ovaali, kahdella sorvatulla ja kurvikkaalla jalalla, värinä mänty. Pöytä vaatii kunnostusta, siinä on hiukan vaurioita. Inssin työpöytä on valkoiseksi maalattua terästä, huurrelasisella kannella. Tuolina valkoinen nahkainen Sotkan futuristinen viritys, jota etenkin Laku rakastaa. Hyllyt ja tv-taso ovat kirsikanvärisiä, pikku kaappi on samaa tyyliä kuin työpöytä. Hyllyihin on varastoitu dvd- ja cd-levyt, sekä eri konsolipelejä. Olohuoneen konsolina on Wii, yläkerrassa majailee Pleikka2. Seinillä on vielä toistaiseksi vaaleakuvioinen tapetti, tehosteena tiilikuvioinen tapetti yhdellä seinällä. Joku sähköjohto on jättänyt tumman raidan yhteen seinänpätkään. Sama raita komeilee ruokasalissa.

Vierashuoneeseen mennään joko olohuoneen tai kylppärin kautta. Se on ennen ollut kodinhoitohuone, mutta myöhemmin sen lattia on peitetty laminaatilla. Iso paljeovinen kaappi on valloittanut koko takaseinän. Ikkunasta näkee takapihalle. Seinät ovat tapetoitu sinisävyiseksi. Huoneessa on pari tuolia, vanha sänkyni ja kissojen raapimapuu. Tilan pääasiallinen tarkoitus on pyykin kuivaaminen ja olla pukuhuoneena. Yövieraat majoitetaan tähän huoneeseen. Seinällä raksuttaa rakas syntymäpäivälahjani, puinen punainen sydämenmuotoinen kello ja maailmaa tarkkailee aiemmin esiintynyt saksanpaimenkoiraa esittävä taulu, kuvan koira on hyvin paljon rakkaan Jassoni näköinen.

Kylpyhuoneeseen pääsee vierashuoneen lisäksi käytävää pitkin eteisestä olohuoneen, portaiden ja pienen wc:n ohi. Samassa tilassa paljeovien takana majailee uusi pyykkikoneemme vesivaraajan seurassa. Pyykkikorit ovat parin askeleen päässä oskarinoksan alla. Niiden viereen on asettunut kosteudenpoistaja. Kylppäristä pääsee takapihalle, melkein suoraan pyykkitelineen luo. Oven vieressä on suht korkealla matala ikkuna, jonka Inssi on spreijannut huurteiseksi vaimokkeensa vaatimuksesta. Ikkunan poka on sopivan leveä, joten sinne on varastoitu erilaisia sampoo-, saippua- ja muita pulloja. Ikkunan alla on pieni jakkara ja kissanhiekkalaatikko. Ikkunan vastapäiseltä seinältä on käynti lasioven takana majailevaan saunaan, joka on melko kookas. Koko hoito on alkuperäisessä kunnossa, joten remonttia pukkaa. Lattia on tummanruskeaa laattaa, suihkuseinä on vaaleaa laattaa, muuten joka puolella on pystypaneeli. Saunan ovessa on mielestäni söpö puinen kyltti, johon on polttamalla tehty mökin kuva ja kirjoitettu Sauna.

Seuraavassa postauksessa pikkuvessa, käytävää, portaita ja yläaulaa. Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti