sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Sunnuntai ja sataa

Ihana päivä, katson äidin kanssa Metsoloita ja haaveilen koneen ääressä tulevasta elämästäni. Tunnustan selanneeni huutonettiä antaumuksella ja löysin sieltä muutaman kivan jutun, katsoo sitten huudanko niitä. Tykkään kovasti kirppareista ja muista vastaavista paikoista, ainakin näin opiskelijan kannalta on mukavampaa ostaa tarpeelliset tavaransa käytettynä, onhan se huomattavasti halvempaa ja toisaalta myös ekologisempaa, kuin ostaa aina uutta. Toki käytettynä ostaminen vaatii hiukan enemmän vaivaa kun toisinaan haluttu tavara voi olla kiven alla. Omalle kohdalle on onneksi sattunut monta kertaa niin että olen vain sattumalta kävellyt kiertikseen (eli naapurin kierrätyskeskukseen) ja vastaan tullut milloin mitäkin, sohvasta astioihin. Viime käynnillä bongasin sieltä nojatuolin ja sohvan, taisivat tosin ehtiä mennä uusiin koteihin, harmin paikka.

Usein monet luulevat että kirppareilta ja muista ostetut tavarat ovat surkeassa kunnossa olevia homeisia jätteitä ja käytetyllä tavaralla sisustettu koti on tyylitön ja kaikin puolin surkea ilmestys. Tämä ei pidä paikkaansa! Nykyään kierrätyskeskukset eivät huoli mitä tahansa, eikä huonokuntoinen tavara myy kirpparilla. Käytettyä tavaraa voi tuunata halutessaan ja niistä saa luotua ihan yhtä kivan sisustuksen kuin uudestakin tavarasta. Silmä oppii katsomaan asioita ajan mittaan kun koluaa kirppareita ja kiertiksiä.

Omaa elämää olen miettinyt aika paljon viime aikoina, kun valmistun jo ensi keväänä. Muutaman kaupungin olen valinnut ja johonkin niistä tie vie jos töitä vaan löytyy. Äiti pitäisi minut mielellään täällä seudulla mutta tosi asia on että joskus pitää muuttaa kauas työn perässä. Eräs etelän kaupunki minua houkuttaisi kovasti, mutta en lähde monen sadan kilometrin päähän vain nostamaan työttömyyskorvauksia. Toivottavasti löydän kivan työn itselleni kunhan saan paperit käteen, hoidetaan koulu ensin pois. Keväämmällä alan katsella eri vaihtoehtoja ja teen ratkaisun siltä pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti