lauantai 30. toukokuuta 2020

Kesää kohti

Eilen kauneusteemaista myöhäisiltaa viettäessäni keksin tehdä aiheesta postauksen, koska miksi ei!

Tämä postaus sisältää tuotesijoittelua ilman kaupallista yhteistyötä minkään tahon kanssa.

Koska kesä on viittä vaille täällä, ellei peräti jo saapunut, pitää minunkin kaivautua toppavaatteideni uumenista ja ottaa ihonhoitoon sekä muihin kauneushommiin toisenlainen ote. Ihoni on kalpea kuin pakastebroilerilla, ei siinä mitään, olen luonnostani vaaleahipiäinen muutenkin. En harrasta auringonottoa, koska palan tosi helposti, joten aurinkosuoja on ystävä. Jos päivetystä tarttuu, niin sitten tarttuu, mutta en ala makaamaan nurtsilla tarkoituksenani saada väriä nahkaan. 

Toinen juttu on jalat. Talven karvasaappaissa ja villasukissa hautuneet tassut tarvitsevat huomionsa, eli kuorintaa, raspausta ja ennen kaikkea rasvausta. Jalkakylpy on harvinaista herkkua, kuten arvata saattaa, mutta kunnon lämmin suihku ja etenkin sauna on hyvä keino pehmitellä jalkojen korppuihoa. Sitten raspausta ja kuorintaa tarpeen mukaan, yöksi tuhtia kosteusvoidetta ja puhtaat puuvillasukat, niin aamulla jalat ovat todella pehmeät. Hyvää voidetta tähän(kin) tarkoitukseen on Dermosil Vitamin E Extra-voide, joka on hoitanut talven aikana käsiä, jalkoja ja muita erityisen kuivia kohtia itse kunkin vartalolla. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kynsiin ja hoitaa mahdollisia ongelmia niiden vaativalla tavalla. Viilaus ja leikkaus, sekä kiva kynsilakka piristävät kummasti. Etenkin näin sandaalikauden alkaessa kirkkaat värit ovat kiva yhdistelmä mahdollisen päivetyksen kanssa.

Jalkateristä päästäänkin sääriin ja vähemmän hehkeään aiheeseen, eli niihin karvoihin ja niiden poistoon. Poistotapoja on monenlaisia, itse suosin zero waste-hengessä höylää nimeltään Geisha Shaver Butterfly. Ostin omani pretty.fi:stä, saman sarjan höyliä on saatavilla kyseisen kaupan lisäksi ainakin Ruohonjuuressa, sekä aivan perus Prisman kempparissa. Itse höylä maksaa noin 20-25e, ja se on käytännössä ikuinen. Terä on vaihdettava (ja helkkarin terävä), pretty.fi:ssä viiden terän pakkaus maksaa alle 4e. Terät voi käytön jälkeen viskata metallinkierrätykseen, itse höylä jää tietenkin käyttöön. Suomeksi sekajätettä ei tule lainkaan, toisin kuin muovisista höylistä, ja itse kone kestää hyvällä pidolla loputtomiin. Höylää tulee käsitellä oikein, eli sen pitää päästä kuivumaan kunnolla käyttökertojen välissä, muuten se ruostuu. Oma höyläni odottelee vuoroaan kylppärin hyllykössä pystyasennossa ja kuivaan sen ravistamalla kevyesti, sekä avaamalla terää piilottavat läpät ja puhaltamalla vesipisarat pois terän päältä. Käyttö vaatii opettelua, sillä terä on oikeasti terävä ja tekee haavan todella helposti. Höylää kuljetetaan ihoa pitkin, sitä ei saa painaa ihoa vasten! Kannattaa myös kuoria iho ennen sheivaamista ja käyttää sheivaussaippuaa (senkin hankin prettystä), kannatan myös erillisen palasaippuan käyttöä terän puhdistamiseen sheivaamisen aikana. Itselläni on pieneksi käytetty saippuanjämä, jota tavallaan "viillän", eli pyyhkäisen sen reunaa höylällä sivusuunnassa, esimerkiksi kun siirryn jalalta toiselle. Sheivaamisen jälkeen pyyhkäisen terän vielä saippuapalaan, huuhtelen sen ja laitan kuivumaan. Jalat kuivaan erilliseen puhtaaseen pyyhkeeseen taputtelemalla kevyesti, sen jälkeen levitän ohuelti aloe-geeliä, suosikkini on k-kosmetiikan puolelta Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel. Toinen hyvä tuote on RFSU:n Ingrown hair cream, joka on tarkoitettu alkujaan muille kehonosille, mutta jeesaa myös säärien kanssa, jos ongelmana on sheivaamisen jälkeen sisäänkasvaneet karvat ja sen myötä ihoärsytys, kuten minulla (varmaan halusitte tietää!). Sheivattua ihoa kannattaa kosteuttaa ja kuoria säännöllisesti, kuten toki muutakin kroppaa.

Olen kuullut myös hyvää sokeroinnista, jota ajattelin kokeilla kesän aikana. Epilointi ja vahaus eivät nappaa ollenkaan, mutta sokerointi tuntuu vähemmän kamalalta vaihtoehdolta. Lisäksi se sokerimassa on kompostikelpoista tavaraa, ainakin maahantuojan mukaan, joten sekin vielä. Saas nähdä mitä kaikkea vielä keksin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti