perjantai 6. heinäkuuta 2012

Huh hellettä!

Jumaleissön, onpahan lämmin! Niisku-parka on ihan veto pois paksun turkkinsa takia, aamulenkilläkin se hyytyi korttelia ennen kotia. Enkä juoksuttanut sitä pitkin maita ja mantuja, takana oli noin 20min lenkki. Mutta toiselle tuli kuuma, joten hidastin vauhtia ja köpöteltiin kotiin vesikupin ääreen. Yllättäen sama karvapaali makaa lattialla nautinnollisesti ilmalämpöpumpun kylmän puhalluksen alla.

Omakin kestävyys on ollut koetuksella, vaikka lämmöstä nautinkin. Onneksi muistin tänään ottaa hellehatun päähän, vaikka taisin näyttää siinä melko pöljältä.


Sain viimein raahattua aviomieheni Pohjois-Pohjanmaan museoon, tunnetaan myös nimellä Ainolan museo. Mahtava paikka! Olen vieraillut siellä ensimmäisen kerran joskus 7-vuotiaana ja aina se on yhtä ihana. Perusnäyttely on kerran (ellei kaksikin) muuttunut kuluneen 20 vuoden aikana, ikimuistoisin näyttely on kuitenkin Barbie-näyttely, jonne pikku-Phoenix suuntasi tätinsä ja äitinsä kanssa onnesta soikeana. Sen haluaisin kokea uudestaan! Jätimme auton Taidemuseon parkkiin ja kävelimme Ainolan puiston kautta museolle, syreenit tuoksuivat huumaavasti ja monta muistoa tuli mieleen tutulla reitillä. Inssille museossa oli sopivasti miekkanäyttely ja yläkerran perusnäyttelyssä oli läjä armeijarekvisiittaa ja pyssyjä. Miekat olivat kyllä tosi hienoja ja niitä oli paljon.

Museon jälkeen suunnistimme Torinrantaan syömään, tällä kertaa Lihatiskille, aurahärkä on ihan sairaan hyvää. Jälkkäriksi tietysti jätskit ja tötteröt kourassa taapersimme lähemmäs Rotuaaria. Poikkesimme parissa liikkeessä, kello oli jo kuusi joten terasseilla oli täyttä. Top Sportin alesta löytyi minulle uusi tuulitakki, Catmandoon räikeä sininen (kuulemma sopii minulle, kerrankin jotain muuta kuin mustaa, sanoo Inssi). Vanha tuulitakkini, joka on ihan loistokunnossa, on jo sen rapiat 10 vuotta vanha Puman viritys, tykkään siitä edelleen. Mutta kiva kun on toinenkin takki vaihtelun vuoksi.

Tosin näillä helteillä ei paljoa lenkkeillä, nyt olisi oma uima-allas poikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti