keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Valoa kansalle!

Illat pimenevät, valoa tarvitaan. Enkä nyt aio puhua kynttilöistä, kun niitä ei meillä voi polttaa, vaan ihan tylsästi kattovalaisimesta.

Keittiössämme nimittäin on ongelma. Katosta roikkuu kaksi teräksistä Ikean Foto-valaisinta, jotka ovat "ihan kivat". Ne tulivat talon mukana, ja roikkuvat todella alhaalla, niihin lyö päänsä. Niiden alla oli ennen saarekevaunu, joka on nykyään siirtynyt huoneen keskeltä seinän viereen. Tuskin olemme ihan heti vaihtamassa ikealaisia pois, minulle riittäisi niiden nostaminen ylemmäs (ainakin hetkeksi).

Noh, ei se silti estä minua selaamasta Finnish design shopin sivuja ja haaveilemasta, katsokaa nyt näitä!

Ylävasurilta alkaen; Louis Poulsen - Collage, Muuto - Unfold, Showroom Finland - Pilke 60, Normann Copenhagen - Norm 03 large

Valkoisten kohdalla mietin niiden käytännöllisyyttä, miten tuommoisen voi pitää puhtaana keittiössä? Muuton Unfoldin varjostinosa on kumia, joten luulisin sen kestävän surutta vettä ja tiskiharjaa. Keltainen piristäisi muuten musta-valko-harmaata keittiötä etenkin kaamosaikaan. Haluaisin vaihtaa samalla nykyisen itse ompelemani kapan toiseen, nykyinen on ommeltu Marimekon Omenapuu-kankaasta, seuraajan haluaisin olevan saman lafkan Räsymatto-kuosia.

Vähän epäilen, että uusi valaisin löytyy taas Ikeasta, kun sinne mennään loppuvuodesta.


Tämä PS 2014 on aika hauska ja meillä (kuten varmasti joka puolella) sitä puhutellaan Kuolemantähdeksi (Star Wars!). Toimisiko tuo sitten keittiössä ruokapöydän yläpuolella yleisvalona?

Keittiössä muita valaisimia ei varsinaisesti ole, toki liesituulettimessa on oma lamppunsa, sekä yläkaappien pohjissa on spotteja työvaloina. Haluaisin kääntää ruokapöydän toisin päin, se on nyt pitkä sivu ikkunaan päin ja minä haluaisin kääntää ikkunaan lyhyen sivun. Siten myös välttyisi kolhimasta päätään ihan niin helposti. Lisäksi koitan saada raivattua keittiön tasoja tyhjemmäksi, olen niin täynnä tätä tavaran määrää. Ehkä osasyyllinen on paljon julkisuutta saanut KonMari, jonka menin lukemaan, kun kerta ostinkin sen kirjan. Siitä sain inspistä siivoamiseen ja ajattelen hiukan eri tavalla entiseen verrattuna.

Arvatkaapa muuten kuinka innoissani olen sisustamassa sitä työtilaa? Melkein tässä unohtuu keittiöt tyystin! Pitänee tehdä Polyvoreen kollaaseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti