maanantai 25. helmikuuta 2013

In the twilight theater

Otsikolla ei sitten ole mitään tekemistä sen erään kirjasarjan kanssa, josta en pidä sitten yhtään enkä varsinkaan niistä elokuvista. Robert Pattinson ei myöskään nappaa ollenkaan, phui.

Otsikko on pätkä tästä biisistä:

Eli Poetsien Given and denied, huippuhyvä. Muutenkin Poets on mieleeni ja tykkään kovasti heidän tuotoksistaan. Omistan kaksi levyä, Carnival of rust ja Signs of life. Hyviä kiekkoja molemmat, pitäisi hommata ne loputkin.

Vielä tämä viikko pitkää laulukieltoa, jota olen mennyt rikkomaan aika useasti, hyi Phoenix!
Onneksi flunssa alkaa viimein olla ohi, vaikka toisinaan saa olla niistämässä ja yskimässä limaa irti. Varmaan halusitte tietää.

Tänään tulin siihen tulokseen että kevät on ihan nurkan takana ellei jopa täällä, käyttänen siis sitä tagia hetken rinnakkain talven kanssa. Humalluin auringonpaisteesta ja matkasin mielessäni rakkaaseen kaupunkiin ja ikävöin. Jospa pääsisin pian takaisin, edes hetkeksi. Toisaalta odotan kovasti kesää täällä pohjoisemmassa, kuuluisa torinranta kun on kesällä parhaimmillaan ja suunnitelmissa oli mennä koko perhe viettämään edes osa kauniista kesäpäivästä torikojujen keskellä ja pitäähän tietty nautiskella jotain hyvää. Viime kesänä vierailimme usemman kerran Lihatiskillä, jonka aurahärkäleipään ihastuin, tosi hyvää! Lihatiski on siis Kauppuri 5:sen "haarakonttori" joka on auki vain kesäisin ja tarjoilee mm. niitä leipiä ja makkaroita sun muuta, eikä burgereita kuin Kauppuri. Hyvät eväät molemmissa, kannattaa käydä kokeilemassa jos sitä ei ole vielä tehnyt. Toinen torikoju, jonka nimeä en muista millään, tarjosi könttisummalla tee-se-itse mättölautasia, eli annoksensa sai rakentaa itse. Muistaakseni annos maksoi kympin ja siihen sai ottaa vaikka joka sorttia jos niin halusi ja kastiketta sai lisää kun vain pyysi nätisti. Lohi oli annoksessa erityisen hyvää, samoin vihannekset ja remouladesoosi. Kesää odotellessa, varpaani kaipaavat ruohonkorsia ja rantahiekkaa.

Tänään kävin koululla hakemassa luentoja tikulle ja ilmaisella lounaalla. Koululta suunnistin keskustaan ja pällistelemään aurinkolaseja. Tilasin lopulta uudet silmä- ja aurinkolasit (Inssi hiukan painosti, koska siippani mielestä nykyisten rillien linssit ovat jo sen verran nähneet elämää), aurinkolaseja omistan jo viitisen kappaletta, mutta ne ovatkin halpispleksilaseja. Tarvitsen arskat vahvuuksilla, ettei tarvitse pelleillä piilareiden kanssa ja voi lennossa vaihtaa laseja, esimerkiksi autoa ajaessa. Ensi kesä on muutenkin takuulla toimintaa täynnä ja seuraavat aina vaan enemmän. Ärsytti vaan koittaa löytää sopivat lasit, tykkään tosi paljon nykyisistäni ja tadaa, hyllyt notkuivat kamalia wayfarer-tyyppisiä muovihirvityksiä. Ei, en todellakaan pidä kyseisestä mallista. Siis nämä mukahipsterhökötykset:

Toinen kummastus oli värien määrä, ei siinä mitään, mutta entäpä jos ei halua oransseja, vihreitä, pinkkejä tai sinisiä laseja? Haluan mustat metallikehykset ja voi juutas kun sai hakea sopivia! Noh, löysin, mutta täysmustat ne eivät ole, vaan sangoissa on purppuran/pinkinsävyiset osiot ja aurinkolaseihin tuli harmaat aisat mustilla kiemuroilla. Kelpaa. Now leave me alone. Laserleikkaus alkoi houkuttaa kovasti tuijotellessa niitä muovirimpuloita, jotka puristavat päätä. Mutta nyt on lasit tilattuna ja keskiviikkona tarkistetaan näkö.

(tiedättekö, että on muuten aika haastavaa kirjoittaa, kun kissa koittaa ängetä näppikselle/syliin? Naksu-poika koittaa hakea läheisyyttä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti