maanantai 29. elokuuta 2011

Alppimajan kertomuksia osa. 2

Lisää juttua rakkaasta alppimajastamme.

Aloitetaan alakerrasta ja edetään ylös.

Alakerrassa ovat olohuone, keittiö, pieni wc, sauna ja kylpyhuone, kodinhoitotila, vierasuone ja ruokasali sekä tietty eteinen. Portaiden alla on säilytystilaa, joka on tällä hetkellä aika vähällä käytöllä.

Kuten sanottu, rakas kotimme on suurilta osin alkuperäisessä tilassaan, joten tyyli on sen mukainen. Keittiö on remontoitu muutama vuosi sitten, asialla edellinen asukas omin pienin kätösinsä. Nyt vuorossa raakaa kritiikkiä. Keittiö näyttää hyvältä. Nimenomaan näyttää. Se on kirsikanväristä massiivipuuta all the way. Yläkaappeja ei ole, vaan niitä massiivipuuhyllyjä sekä astioille on metallisia hyllyjä, Ikean Grundtal nimittäin. Ajatus on varmasti keittiötä työstäessä ollut hyvä, esimerkiksi liikutettava saareke on kiva ja pidän siitä paljon, sekä kaappien vetimet. Mutta muuten... Ei, ei ja ei. Toimivuutta ei ole ajateltu loppuun asti, ovet turpoavat kostella kelillä, lasit putoavat hyllyistä (paksuja metallitankoja suurilla väleillä, nääs), avohyllyjen tuotteet keräävät rasvapölyä ja puutasot eivät kestä juuri mitään. Minä haluaisin kivitasot, mustat kivitasot, valkeat alakaapit ja lasiovet ylös alumiinikehyksin. Minulla ei ole mitään puuta vastaan, mutta joku raja nyt! Uuden keittiön saanen hyvällä tuurilla 2013. Jeejee.

Keittiöön ei mahdu isoa ruokapöytää, vaan siellä asustaa pieni pöytä kahden tuolin kanssa. Viereisessä ruokasalissa leveilee koko pituudessaan minun ruokaryhmäni, seuranaan kombikaappi, lipasto ja pari hyllyä, sekä pyörillä rullaileva mediasäilytysyksikkö. On sinne eksynyt pari kissojen raapimislautaakin. Aiemman perheen aikana ruokasali oli leffahuone, joten yksi seinä on maalattu videotykin käyttöön sopivaksi. Koska meillä ei ole tykkiä, vaan hyvin päättäväinen ja kovapäinen emäntä, niin siitä tuli ruokasali. Ihanaa ylellisyyttä! Kombikaapin lasioven takana koreilee läjä astioita ja kynttilänjalkoja, joita käytetään vain erikoistilanteissa. Hassua sinänsä, että meillä on vajaa 20 viinilasia, mutta kumpikaan meistä ei juo viiniä. Ruokasalin yhdelle seinälle kiipeää jossain välissä kullankimalteinen lintutapetti tuomaan tilaan ylellisyyttä, sillä haluan ruokasaliin sellaista henkeä, siellä kestitään vieraita ja syödään juhlavampia aterioita yhdessä. Vastapäisellä seinällä riippuu iso taulu, Alfonse Muchan Neljä vuodenaikaa. Mucha on yksi lempitaiteilijoistani, joten olen tosi iloinen että sain vuodenajat ruokasalimme seinälle. Ikkunalla on Muumiaiheinen lasitaulu, Ikuinen rakkaus, joka on lahja Inssiltä.

Muutenkin kodissamme on todella paljon rakkaita esineitä, varsinkin minä olen sellainen hamsteri, ettei mitään rajaa. Melkein joka päivä haluaisin Innon tai t.i.l.a.:n tekijät tänne hääräämään ja kaunistamaan kotiamme.

Ensi kerralla tutustutaan olohuoneeseen ja vierashuoneeseen, näihin kuviin ja tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti