perjantai 20. elokuuta 2010

Rakkaudesta ruokaan

Kyllä, minä pidän hyvästä ruuasta. Minusta on mukava kokkailla ja leipoa. (ja sen kyllä huomaa, ehe ehe)
Olen itse ollut aina sitä mieltä että en ole kovinkaan hääppöinen kokki, onnistun pilaamaan murotkin. Mutta ajan saatossa yksikään keitoksiani syönyt ei ole joutunut vatsahuuhteluun tai manan majoille, oletan taitojeni parantuneen, sillä kehujakin on sadellut.

Ajattelin siis jakaa pari helppoa reseptiä kanssanne. Valittelen kuvien puutosta, digikamera on edelleen ostamatta. Osa mitoista on ihan muistin varassa, sillä teen ruokaa lähestulkoon aina puhtaasti perstuntumalla. Eli mittaa en käytä laisinkaan. Anteeksi!

Tosi helppo kasvis-kuskus.
- 1 kesäkurpitsa
- 2-3 paprikaa
- 1-2 sipulia koosta riippuen
- 4dl (?) kuskusia
- vettä
- öljyä
- mausteita (itse käytän currya, paprikajauhetta, soijaa ja sitruunapippuria)

Kuori sipuli ja pilko kaikki rehut. Heitä pannulle (sipuli ensin) tirisemään öljytilkkaan, mausta. Keitä vettä ja kaada kuskus sopivaan astiaan (joka kestää lämpöä, huomhuom!), kaada vettä päälle ja pyörittele, lisää tarvittaessa vettä/kuskusia. Kun kuskus on sopivaa, heitä kasvikset sekaan ja sekoita, se on siinä! Lisäksi voit paistaa broilerin filesuikaleita jos siltä tuntuu.

Köyhän tumpelon kasvislasagnette.
- Puoli pussia lasagnettelevyjä (Torino)
- 1prk tomaattimurskaa
- 1pss kasvissuikaleita
-1 sipuli
- 1 pieni prk ruokakermaa
- oreganoa, sitruunapippuria, grillimaustetta, soijaa
- öljyä paistamiseen
- päälle juustoraastetta maun mukaan

Kaada pasta vuokaan, pilko sipuli ja kuullota se öljyssä, lisää perään kasvissuikaleet, hetken päästä tomaattimurska. Mausta. Lisää ruokakerma, anna seoksen hetken hissuksiin poreilla, sekoittele välillä. Jos et käytä valmista juustoraastetta, raasta juustoa sopiva määrä. Kaada kastike pastan päälle vuokaan ja sekoita, ripottele juusto pinnalle, peitä kannella tai foliolla (itse teen niin). Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.
Vaihtelua lasagnetteen saa erilaisilla kasviksilla, tonnikalalla jne. Toki soijarouhe voisi olla aika päheä ratkaisu, itsellä on vaan kiintiö toistaiseksi täynnä. Kastikkeeseen voi halutessa lisätä palan aurajuustoa, jos siitä tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti