keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kuuma

Huh hellettä! Takana tunteja autossa, jalassa polttelee hiertymä, olkapää aristaa painavan käsilaukun hihnan jäljiltä. Käytiin koko perheellä Haaparannalla, tällä kertaa "vain" Coopissa ja Ikeassa. Bruce ei aluksi ollut kovin innokas istumaan kärryissä, saati kulkemaan valjaissa. Ikeassa apu löytyi puhelimesta ja suosikista nimeltä Joulupukki ja noitarumpu. Se on molempien ipanoiden lemppareita, osan ajasta Elpu ja Bruce istuivat kiltisti vierekkäin ostoskärryissä ja katsoivat joulupukin toilailua. Kerrassaan onnistunutta! Ravintolassa syötiin kaikessa rauhassa ja meidän nälkäkurki söi reippaasti perunoita ja joi melkein lasillisen maitoa päälle. Sanoinkin Inssille että tekisi mieli itkeä onnesta, sillä Bruce on välillä ihan mahdottoman huono syömään, saati juomaan muuta kuin rintamaitoa, joka ei yksin riitä alkuunkaan eläväiselle pienelle pojalle. Haaveissa on lopettaa imetys hiljalleen, kun 2 vuotta alkaa tulla täyteen. WHO suosittelee imetystä aina mainittuun ikään asti. Elpua imetin 1v2kk, tyttö tapasi purra rintaa sen verran hanakasti ettei sietokyky riittänyt ja menin vielä töihin joksikin aikaa. Elpu on ollut parempi syömään, joten siltä osin ei tarvinut murehtia mistä taapero saa ravintoa.

Mutta siis, kesän ulkomaanreissu on tehty ja selvittiin kunnialla. Ikea oli osin uudistumassa, joten alkupään esillepanot olivat verhojen takana. Tavallaan hiukan harmittaa kun mentiin niin nopeasti Ikean läpi, mutta toisaalta lasten kanssa ei voi maleksia samalla tavalla kuin itsekseen, sillä jälkikasvu ei jaksa odotella, enkä sitä heiltä vaadikaan.

Kesäloma alkaa kohta olla ohi, hoitopäivät, luennot, balettitreenit ja muu arkinen palaa kuvioihin. Tänä kesänä ollaan oltu ulkona ja tutustuttu uusiin leikkipuistoihin, käyty Hailuodossa ihmettelemässä, tänään oli Haaparanta. Ostettiin pari viikkoa sitten teltta, makuupusseja ja iso ilmapatja, joten eräjormailua saattaa olla luvassa tulevaisuudessa. Ajatus on hykerryttävä, vaikka olenkin aika mukavuudenhaluinen tapaus.

Marjaniemen majakka 

Vielä ehtii nauttia lämmöstä, ehkä käydä meressä uimassa ja ottaa rennosti. Pian Bruce on 2-vuotias pikku-ukko, tulee marjastusaika ja ruska. Ei vielä mietitä syksyä, se on kesä vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti