sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kukkuu kesä!

Hei taas, liian pitkästä aikaa ja hyvää juhannusta! Meidän jussi menee ihan vaan kotona, viime viikolla juhlittiin 4-vuotiasta Elpua, tänään taas kummipoikani L täyttää 12 vuotta. Mihin tämä aikaa menee? Elokuussa Bruce täyttää jo 2 vuotta. KAKSI! Ei ole kauaa kun niin Elpua kuin Brucea vasta odotettiin saapuvaksi ja pienet ihmisenalut olivat vasta mielikuvia, kuitenkin todellisia ja silti jotain niin tuntematonta. Tuossa nuo ovat molemmat, paljon isompina kuin vuosi sitten ja niin paljon on heillä edessään. Snif. Herkistys.

Torstaina tein Elpun kanssa kesän 2017 bucket list-toivelistaa, eli mitä neiti neljävuotias haluaisi tehdä kun isi, eli Inssi, pääsee lomalle ja ollaan yhdessä koko heinäkuu. Listalle laitettiin mm. eväsretki, uimassa käyminen, reissu Haaparannalle ja anoppilaan, dinosaurukset Ideaparkissa... Eilen kävin niin Ideaparkissa kuin kirjastossakin lasten kanssa, kummipojan lahja piti ostaa ja kirjastosta löytyi taas lukemista. Vaikka hetkittäin saatiin sadetta niskaan, niin fiilis oli hyvä. Elpu jaksoi hienosti kävellä ensin kirjastoon ja takaisin, sitten vielä Ideaparkissa sinne tänne. Arvatenkin uni maistui myöhemmin, samoin ruoka.

Elpun juhlat menivät tosi kivasti, vieraita riitti kahdelle päivälle ja tarjottavia myös. Elpu sai meiltä lahjaksi Magformers-leluja sekä Hello Ruby-koodauskirjan. Minun vanhempani antoivat kalastuspelin, eli semmoinen pyöreä alusta mistä ongitaan suutaan aukovia kaloja, veljeni avovaimonsa kanssa toi pehmoisen apinan (Elpu toivoi "kalapeliä ja hassua apinaa") ja Ryhmä Hau-sarjan Toma-pehmon. Kavereilta Elpu sai Lego Friends-paketin, pienen Frozen Anna-nuken, saippuakuplapyssyn (jossa on "Mainio Poni", eli My little pony ja Pinkie Pie) ja kilpikonnalelun, joka liikkuu maalla ja vedessä, ja sillä on poikanen mukana. Tätini perheineen antoi Frozen-teltan, joka on kasattuna Elpun huoneessa. Arvaatte varmaan, että Elpu on ollut aivan pyörryksissä hienoista lahjoista ja vieraista. Oli kyllä kivat juhlat ja ilmeisesti tarjottavatkin maistuivat.

Tein lasten hoitajalle kortin

Eilen käytiin pitkällä lenkillä koko lauman voimin, oikein rannassa asti. Juhannuksen ruokahuoltoa on koitettu myös hoitaa mahdollisimman pitkälle, osa minusta kaipaa aina maalaismaista mökkijuhannusta jossakin veden äärellä kaukana kaikesta. Inssi jaksaa nauraa haaveilleni, sillä kammoan edelleen ulkohuusseja enkä ihan heti ole käyttämässä semmoista. Mutta olisi ihana istua ilta-auringossa terassilla, uittaa varpaita lämpimässä vedessä, nautiskella rantasaunan löylyistä ja niin edelleen. Ehkä vielä joskus, jos ei muuten niin vuokraamalla. Asuntoauto olisi myös hauska, jos mökki ei onnistu.

Tältä kesältä odotan itse aikaa perheen kanssa, sitä tavallista ulkoilua ja yhdessä puuhailua. Olenkohan ainoa, joka tuntee eräänlaista voimakasta yhteenkuuluvuutta perheen kanssa hampurilaispaikan autokaistalla? Siis siinä ennen drive-in luukkua, kun pohditaan kuka ottaa mitäkin. Lapsille nugetteja, eihän ne purilaisia syö, takapenkki muistuttaa että ketsuppia kans. Toki sitä samaa onnenpöhnää tunnen muuallakin ja ne tilanteet ovat tosiaan erittäin arkisia. Tässä kohtaa disclaimer, meidän sakki ei ole jatkuvasti pikaruokapaikkojen asiakkaina, niin hyvältä kuin ranskanperunat maistuvatkin.

Tavallisen (loma-)arjen lisäksi odotan reissua länsinaapuriin, anoppilaan ja kotikylään.Voi olla että menemme tänä vuonna ihan vain omalla porukalla Ikean ihmemaahan, kun veljeni ehti tällä viikolla jo käydä avokkinsa kanssa ostoksilla. Olisi kiva jos he pääsisivät mukaan, mutta ymmärrän hyvin jos ei nappaa tehdä uusintaa ihan heti perään. Kuitenkin pitää tehdä listaa listan perään, jotta varsinainen päivä ei mene sählätessä ja pahimmillaan unohtuu jotain tärkeää. Toki matkalta saa ostettua sitä ja tätä, mutta minulla on mukavampi olla kun hoitolaukussa on vaippoja, käsilaukussa astmapiippu ja kylmälaukussa juotavaa. 

Toivottavasti teillä kaikilla siellä on ollut mukava kesäkuu ja loppukesä menisi oikein kivasti, sommaren är kort.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti