maanantai 11. huhtikuuta 2016

Potilas on kotona!

Huoh. Niisku on taas oma itsensä, ehkä jopa vähemmän riidankylväjä kuin ennen. Mahtavaa! Koira palasi kotiin ja olemme taas kokonainen rähinäremmi, jopa Niiskun muuttunut olemus on sisäistetty ja olen toipunut järkytyksestä, jonka tiesin iskevän kun näin koirani ensi kerran leikkauksen jälkeen. Mutta kuten sanottu, Niisku on taas oma itsensä, kivuton ja onnellinen touhottaja, yhtä rakas kuin ennenkin.

Elpu toipui nuhastaan, mutta tietty pieni Bruce sai tartunnan ja totta kai se poiki korvatulehduksen sekä ilmeisesti keuhkoputkessakin oli jotain häikkää. Joten antibiootteja ja silleen. Onneksi molemmat kersat voivat hyvin ja tauti on ohi. Elpu on ollut onnesta sekaisin kun Niisku on palannut, kukapa ei. Lisäksi tytär on selkeästi hortonomi, hän nimittäin valitsee taloutemme kukat eli yleensä sen tulppaanikimpun keittiöön. Tänään tosin nostin homman uudelle tasolle ja kylvin Elpun kanssa ties montako pussia siemeniä itämään Brucen valvovan katseen alla, mukavaa yhteistä puuhaa! Joka puolella oli multaa, osa siemenistä lillui kupeissaan ja vielä jäi kylvettävää pihallekin. Jospa noista saisi edes muutaman eläjän! Ruokasalin pöydällä, omissa pienissä muovisissa kasvihuoneissaan (tai mitä nuo laatikot nyt ovat, jotain alustoja?) on persiljaa, tilliä, paria lajia päivänkakkaroita, leijonankitaa, auringonkukkaa... Keittiön pöydällä on ruukuissa mansikkaa ja tomaattia, ne tosin ovat taimia, jotka ostin pahvipöntöissä lähimarketista. Tomaatissa on jo ties montako vihreää palleroraakiletta, joita eräs tomera neiti  haluaa vähän väliä hipelöidä. Toivottavasti saadaan satoa ilman suunnatonta vaivaa.

Hullut Päivät jäivät täysin "hyödyntämättä", kun en vaan löytänyt mitään mieleistä. En niin mitään. Okei, yksi tunika oli kiva ja paria muuta juttua mietin, mutta ei tullut mitään pakko saada-fiilistä. Lisäksi edessä on reissu Haaparannalle, joten keskityn siihen, Brucen ensimmäiseen ulkonmaanmatkaan. Ottanen mukaan kantorepun ja ties mitä muuta, pikkuihmiset tarvitsevat yllättävän paljon tavaraa mukaan. Pitää tehdä taas ihan julmetun monta ostoslistaa, kun kierrämme Ikean lisäksi ainakin ÖoB:n, Rustan, ICA Maxin, Systembolagetin... Onhan noita. Rusta tulee ensimmäistä kertaa kuvioon ja aikomuksenani on hankkia sieltä Ecotoolsin siveltimiä. Ikealistassa on tällä hetkellä peitto Brucelle, hurrikaanilaseja, säilytysvermeitä, kankaita, kehyksiä, lautasia... Eilen menetin hermoni ties kuinka monta kertaa kun länsinaapurin Ikean sivut vaativat sisäänkirjautumista joka klikkauksella. En suostunut. Uusi yritys on parhaillaan menossa, katsotaan kuinka käy. Jos muuten joku teistä siellä keksii minne Hapiksessa kannattaa suunnata, vinkatkaa ihmeessä! Matkaan saadaan jopa peräkärry, joten tavaratila ei luultavasti lopu heti kesken. Meidän sakin paikalle kuljettaa Musti eli Volvo, oma Kurttuni saa jäädä koristamaan pihaa, emme tosiaankaan ota riskiä että jakohihna katkeaa kesken matkan kaukana kotoa.

Pahoittelen kuvattomuutta, niitä tulee seuraavalla kerralla, toivon mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti