torstai 6. kesäkuuta 2013

Minun kaupunkini

Kuten ehkä on tullut selväksi, asun Oulussa, olen näiltä seuduilta lähtöisin. Nytpä haluan mainita muutaman kivan jutun Oulun keskustan alueelta, jätetään ne ketjuhenkkamaukkaginatricotit pois.

Eli jos suuntaat nokkaasi kohti Uleåborgia, niin vinkkaan käymään näissä:

Colore, värikästä vintagetyyliä pursuava sisustusliike Isokadulla. Jos olisi sitä kyhnyä niin yllättäen ostaisin aikamoisen läjän yhtä sun toista. Ei ehkä synkiöiden juttu, mutta suosittelen katsastamaan jos vähäänkään nappaa. Verkkokauppa osoitteessa colore.fi

Romeo ja Julia, koruliike, aarrearkku. Paljon koruja, ihan hirveästi jos jonkilaista killutinta, lisäksi myynnissä huiveja, päähineitä ja laukkuja, saa myös lävistyskoruja. Sijaitsee melkein Coloren naapurissa, ihan muutaman askeleen päässä. Himoitsen niin montaa tuotetta täältäkin, esim. Heart-laukkua.
Verkkokauppakin on, romeojulia.fi.

Kauppuri5, se burgeribaari, mistä toisessa blogissani on puhuttu. Usein täynnä ja pieni liiketila, näin kesällä lisää tilaa suo patio. Onneksi myös ystävämme take away toimii, jos ei kiinnosta mutustaa eväitään paikan päällä. Osoitteen saa selville nimestä, eli Kauppurienkatu 5. Ja kotisivuille pääsee naputtelemalla kauppuri5.fi.

Tuossa kolme kivaa paikkaa. Lisäksi voisin mainita ihanan Café Bisketin, hyvin suosittu paikka, ihanat leivonnaiset (korvapuustit ovat ihan valtavia ja kuitenkin edullisia) ja tunnelma. Sanoinko jo että ihanat leivonnaiset? Ne baakkelssit vaan ovat niin turkasen hyviä! Tämän ihanuuden bongaa Rotuaarin aukiolta.

Sekä Tomo sushibar, nimensä mukaisesti sushia, sijaitsee Stockmannin ylimmässä kerroksessa, Rotuaarin varrella.

Tietysti kuuluisa Oulun tori ja torinranta sekä Toripolliisi ovat ne tunnetuimmat oululaiset jutut, kannattaa sielläkin käydä. Toripolliisi on perinteisesti se patsas, samaa nimeä kantava ravintola majailee lähietäisyydellä. Vielä en ole sitä testannut, joten en osaa antaa mielipidettä.

Mutta ei tämä Pska Kaupunni ole niin hirveä, mikäpä täällä on asustellessa.

Kuva Wikipediasta, pystin takana on "se ravintola".

2 kommenttia:

  1. Suosittelen Tomon sijaan kokeilemaan Yuki Sushia, löytyy Toripakan pysäkkiä vastapäätä! Loistava hinta-laatusuhde. :)

    VastaaPoista
  2. Siellä pitäisi käydä, kunhan saan luvan syödä sushia. Ehkä tässä on ehtinyt muutaman kerran himoita lohinigiriä, mutta kun ei niin ei. Kunhan tästä jakaudun, niin mussutan antaumuksella kaikkea mikä on ollut kiellettyä, salmiakki, sushi, maksalaatikko... Erikseen tietysti. :)

    VastaaPoista